Φροντίδα Ορχιδέας

Φροντίδα Ορχιδέας

Φως

Οι ορχιδέες χρειάζονται έντονο φωτισμό για να παράγουν άνθη, αλλά δε θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το άμεσο ηλιακό φως, καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων στα φύλλα. Προτιμήστε ένα σημείο με νότιο ή ανατολικό προσανατολισμό.

Πότισμα

Οι ορχιδέες τυπικά χρειάζονται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα τους ζεστούς μήνες, όταν το φυτό αναπτύσσεται, και μόνο μια φορά την εβδομάδα τους πιο κρύους μήνες. Χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ποτίστε αργά μέχρι να αρχίσει να ρέει από τις τρύπες της γλάστρας.

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα για να αποφευχθεί το σάπισμα των ριζών.

Μπορείτε να δείτε τις ρίζες: αν είναι στρογγυλεμένες και λευκές ή πράσινες, τότε το φυτό είναι καλά ποτισμένο. Αν είναι συρρικνωμένες και γκρι, τότε το φυτό χρειάζεται νερό.

Θερμοκρασία και Υγρασία

Ιδανικά ζούνε σε συνθήκες με θερμοκρασία μεταξύ 15-23ο C, και υγρασία μεταξύ 40% -70%. Μπορείτε να διατηρήσετε την ανθοφορία της ορχιδέας περισσότερo, αν της παρέχετε ένα ζεστό και σχετικά υγρό περιβάλλον.

Λίπανση

Χρησιμοποιήστε ειδικό λίπασμα κατάλληλο για ορχιδέες δύο φορές το μήνα από Μάρτιο έως Οκτώβριο, ειδικά όταν το φυτό δεν έχει άνθη. Το χειμώνα η λίπανση καλό είναι να αποφεύγεται.

ACCOUNT
Λίστα επιθυμιών
Λίστα επιθυμιών
Σύνδεση
Δημιουργία Λογαριασμού

Ένας σύνδεσμος για να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης θα σταλεί στη διεύθυνση email σας

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για την διαχείριση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας, και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

Χάσατε τον κωδικό σας; Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό μέσω email.

TOP
Θα σας άρεσαν επίσης...

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ 0